Zitwigkussen – Wat is een zitwig of zitwigkussen?

Een zitwigkussen, ook wel zitwig genoemd, is een wigvormig kussen dat het bekken lichtjes naar voor kantelt tijdens het zitten. Hierdoor is je zithouding automatisch correct.

Voordelen van een zitwigkussen

Een zitwigkussen kan je gemakkelijk overal mee naartoe nemen en past op elke stoel. Dat maakt het eenvoudig in gebruik. Maar een zitwigkussen is niet alleen makkelijk, het is ook goedkoop. Alternatieven zijn ergonomische meubels, waar de gewenste zithouding in het meubel zelf wordt mogelijk gemaakt. Op zich een prachtige oplossing, maar dergelijke meubels zijn vaak duur en dwingen u om uw huidige stoel te vervangen. Met een zitwigkussen hoeft dit niet en een zitwig kosten slechts een fractie van een dergelijk meubel.

wigkussen zitkussen

Hoe werkt een wigkussen?

De helling van de wig stimuleert een juiste houding bij het zitten. Door de helling ontstaat een bekkenkanteling waardoor u uw normale lumbale lordose behoud tijdens het zitten. Oftewel het wigkussen helpt u een goede natuurlijke houding aan te nemen zodat u met een rechte rug zit. Daarnaast zorgt het kussen er ook voor dat de heupen zich te allen tijde boven de knieën bevinden, waardoor de druk op uw onderrug wordt verlicht.
De hellingshoek kan variëren. Hoe groter de hoek hoe meer “actief” u zit. Dit betekend dat u meer uw rugspieren zal gebruiken waardoor deze spieren sterker worden terwijl u zit.

Met of zonder uitsparing

Er zijn ook wigkussens met een uitsparing. Vaak wordt dit kussen gebruikt als stuitkussen voor mensen met last van hun stuitje. Het kan ook gebruikt worden in combinatie met een bureaustoel waarvan de rugleuning niet direct op het zitvlak aansluit, zodat het kussen toch goed geplaatst kan worden.

Zitwigkussen is mobiel

Het zitwigkussen gebruikt u ook eenvoudig tijdens het reizen. Op de stoel van uw auto, in de trein of vliegtuig. Het is eenvoudig mee te nemen en verre van zwaar, dus tillen hoeft u niet. Eenmaal thuis, past het zitwigkussen ook goed op uw bank, zodat een avondje televisie kijken ook voor uw rug een ontspanning is.

In de auto

Het wigkussen wordt vaak gebruikt in de auto. Voor lange autoritten kan het kussen u een goede ondersteuning geven, waardoor u minder last krijgt van uw rug en fit op uw bestemming aankomt. Let bij het kiezen voor een wigkussen in de auto op de hoogte van het kussen. Vaak zorgt een wigkussen hoger dan 10cm ervoor dat u met uw hoofd tegen het dak van de auto komt.

Materiaal

De meeste wigkussens worden van koudschuim of PU schuim gemaakt. Dit geeft voor de meeste mensen een goed comfort. Hebt u een gevoelig zitvlak of wilt u meer comfort dan zijn er ook wigkussens met traagschuim. Traagschuim vormt zich door uw lichaamswarmte exact naar uw lichaam, zodat er een optimale drukverlichting ontstaat.

Op zoek naar zitkussens?

Bij zitwigkussens.nl leveren we uitsluitend kussens van fysio kwaliteit. We weten hoe belangrijk het is om goede producten te gebruiken. Waarschijnlijk weet u zelf ook dat een professioneel product u meer helpt dan een imitatie product.

KIES DUS EEN WIGKUSSEN VAN FYSIOKWALITEIT.

Wigkussen kopen zodat u weer actief en comfortabel kunt zitten? Zitten op een ergonomisch wigkussen stimuleert een juiste houding. De lichte helling van een wigvormig kussen helpt u om een goede en natuurlijke houding aan te nemen zodat u met een rechte rug zit. Wilt u naast het wigkussen andere zitkussen alternatieven zien.

DivvyPixel / Pixabay
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzending

Bestellingen boven € 75

Niet goed geld terug garantie

30 dagen niet goed geld terug

Alleen de hoogste kwaliteit

De beste fabrikanten

100% Veilig afrekenen

iDeal / PayPal / MasterCard / Visa