Shopping Cart

Gratis verzending boven € 75,-

Wiebelkussen ADHD

Keuzehulp voor het Wiebelkussen bij ADHD

Het Wiebelkussen ADHD voor kids wordt ook wel balkussen of balanskussen genoemd. Het helpt kinderen met ADHD om zich prettig te voelen en beter op te kunnen letten als zij aan tafel zitten.  Ideaal voor in de klas op school, of thuis tijdens het eten. Het wiebelkussen werkt als een soort ‘bliksemafleider’ voor de energie en beweeglijkheid van een kind met ADHD. Dit komt doordat de spieren van het kind constant actief zijn tijdens het ‘stil zitten’. Het kussen geeft een gezonde training, verbetering van de concentratie en een prettiger gevoel bij ADHD kids.

Gebruik van het Wiebelkussen bij ADHD

Het meeste effect heeft het kussen wanneer je het niet meer dan 3 of 4 keer per dag gebruikt voor een periode van rond de 30 minuten. Dan is het elke keer weer een nieuwe prikkel voor het lijf. Kies bijvoorbeeld die taken waarbij het kind relatief lang stil moet zitten. Wanneer het kan, overleg dan met het kind over de juiste momenten om het kussen te gebruiken.
Let er op dat het kind met de voeten bij de grond kan terwijl het op het kussen zit. Je kunt daartoe bijvoorbeeld een maat kleinere stoel of een voetenbank je gebruiken wanneer je het kussen gebruikt. Wanneer het kussen een wigvorm heeft, dan kun je dezelfde stoel gebruiken.

Werking van het Wiebelkussen bij ADHD

Het wiebelkussen stimuleert het lichaam, dat zich aan moet passen aan de nieuwe ‘zit omstandigheden’. Dit stimuleert alertheid en daarmee de concentratie. Het positieve effect wordt na ongeveer drie weken merkbaar bij uw kind, bijvoorbeeld doordat uw kind vaardiger gedrag gaat vertonen. Is er na ongeveer een maand nog geen effect te merken, dan is een wiebelkussen waarschijnlijk niet de oplossing voor uw kind. Dit neemt niet weg dat het nog steeds goede training blijft voor uw kind, want dat geld voor iedereen.
Laat uw kind maximaal een half uur (richtlijn) op het wiebelkussen zitten. Daarmee voorkomt u dat het lichaam went aan die extra stimulans die het kussen geeft en zal het effect voor de concentratie afnemen. Als dat gebeurt zal uw kind weer actiever gaan bewegen om toch hetzelfde effect te krijgen.

Belangrijk: met de voetjes op de grond

Het is belangrijk voor een juiste lichaamshouding en werking dat uw kind met beide voeten op de grond kan als het op het kussen zit. Dit kan door een kleinere stoel te gebruiken of een voetenbankje toe te voegen, indien nodig.
Met een wigvormige wiebelkussen kunt u zeker dezelfde stoel blijven gebruiken.
 

Gratis verzending

Bestellingen boven € 75

Niet goed geld terug garantie

30 dagen niet goed geld terug

Alleen de hoogste kwaliteit

De beste fabrikanten

100% Veilig afrekenen

iDeal / PayPal / MasterCard / Visa

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten