Ergonomische slaapkussens

Wij hebben ons gespecialiseerd in wigkussens. Hieronder vallen ergonomische zitkussens, balkussens, balanskussens, zitwigkussens, wiebelkussens en ergonomische slaapkussens. Uiteraard hebben we via ons netwerk van deskundigen het ultieme assortiment in kussens samengesteld. We hebben dit gedaan op basis van goede kwaliteit en het voorkomen of verhelpen en ondersteunen van aandoeningen zoals rugpijn, nekpijn, pijnlijke gewrichten, ADHD en algemene versterking van spieren

Deze hoofdkussens zijn speciaal ontworpen voor mensen met een favoriete slaaphouding en die de best mogelijke ondersteuning nodig hebben. Al onze ergonomische hoofdkussens zijn genoemd door fysiotherapeuten ze omsluiten uw hoofd en nek en nemen alle ongemakken weg.

‘s Ochtends wakker worden met pijn in je nek is een vreselijk gevoel. Niet alleen zal nekpijn je nek moeilijk laten bewegen en voor stekende pijn in de armen of de rug kunnen zorgen, maar het kan ook voor hoofdpijn, variërend van een lichte hoofdpijn tot zelfs migraine, zorgen. Als je ’s ochtends pijn in je nek ervaart, kan dit de hele dag aanhouden en het kan zelfs de oorzaak zijn van rugpijn, gevoelloosheid in de armen en benen en je een irritant en moe gevoel geven.

Wat veroorzaakt pijn in de nek?

Mensen beschuldigen vaak hun matras als ze wakker worden met nekpijn, maar het is eigenlijk zelden de fout van het matras of de slaappositie van een persoon. Wanneer je wakker wordt met nekpijn komt dit meestal omdat je op het verkeerde kussen hebt geslapen. Het juiste kussen om nekpijn te vermijden is één van de stappen naar een perfecte nachtrust.

Wat zijn oorzaken van nekklachten?

Misschien herken je het verschijnsel wel. Je hebt heerlijk geslapen, maar opeens voel je na het wakker worden een zeurende pijn in je nek die ook nog lijkt uit te stralen naar je rug. De oorzaak van die nekpijn is het te vaak aanspannen van je nekspieren tijdens het slapen zonder dat jij je daarvan bewust bent.

Volgens fysiotherapeuten kan dat continue aanspannen diverse oorzaken hebben; van stress tot een verkeerd hoofdkussen. Een verkeerd hoofdkussen wil overigens niet zeggen dat dit kussen niet lekker aanvoelt. Je hoofdkussen kan bijvoorbeeld te hoog of te laag zijn, waardoor er pijn in de nek ontstaat.

Een slechte ondersteuning kan ook ontstaan doordat je je kussen al lang hebt gebruikt, waardoor die versleten is. Wij adviseren je hoofdkussen ongeveer iedere vijf jaar te vervangen, want door slechte ondersteuning ontstaat er snel pijn in de nek.

Wat doen tegen nekpijn na het slapen?

Wanneer je nekpijn hebt na het slapen, is het natuurlijk van belang om de oorzaak daarvan aan te pakken. Kies voor het beste hoofdkussen tegen nekklachten om te voorkomen dat de klachten zich opnieuw voordoen. Met een geschikt kussen voor nekklachten zijn je nekspieren ontspannen en zal je bij het wakker worden geen last van spierpijn hebben. Natuurlijk wil je ook weten wat je op het moment dat je de klachten ervaart kunt doen om de pijn te verminderen.

Een paar tips:

 • Zorg ervoor dat je je nek warm houdt: warmte is goed voor je spieren en laat deze ontspannen.
 • Neem een warme douche om de pijn te verlichten.
 • Masseer de nek voorzichtig. Let hierbij op dat je niet te veel druk uitoefent.
 • Doe oefeningen door de nek bijvoorbeeld een aantal keren te draaien.

Je krijgt dus nekklachten door een slecht hoofdkussen.

Een goed kussen is belangrijk om nekklachten te vermijden. Je wilt immers een gezonde en goede nachtrust. Helaas slapen erg veel mensen op een slecht kussen en hebben ze bijgevolg last van nek-, schouder-, of rugpijn.

Een slecht hoofdkussen geeft te weinig of te veel steun aan je hoofd en je nek. Hierdoor komt de natuurlijke positie van de nekwervels onder druk te staan. Deze ingezakte nekwervels geven een te hoge, onregelmatige druk op de tussenwervelschijven. Het omliggende spierweefsel spant zich op om deze slechte positie te compenseren waardoor je s’ochtends met een stijf of stram gevoel opstaat. Soms geeft het ook aanleiding tot hoofdpijn.

Je krijgt nekklachten als je hoofdkussen

 • te hoog is.
 • te laag is.
 • te hard is.
 • versleten is.
 • je nek en je hoofd niet juist ondersteunt.

Nekklachten verminderen met een goed kussen

Om nekklachten te verminderen dient de wervelkolom in een natuurlijke, correcte positie ondersteund te worden. Het juiste hoofdkussen zorgt ervoor dat de nek en het hoofd goed ondersteund worden zoals op de afbeelding hieronder.

 • Het kussen dient goed aan te sluiten bij je schouderbreedte en moet de afstand tussen je schouder en nek zodanig overbruggen dat het hoofd in de verlengde horizontale as van je bekken ligt, als je op je zij slaapt.
 • De kromming en de lengte van het neksteungedeelte van een kussen dat nekklachten kan verminderen hoort rekening te houden met je neklengte en je nekbreedte.
 • Het hoofdgedeelte moet zacht genoeg zijn zodat het hoofd voldoende ruimte krijgt om in juist in een zijligpositie te blijven. Ook als je op je rug slaapt mag het kussen niet te veel druk geven op het achterhoofd.

Een hoofdkussen dat aan deze beschrijving voldoet zal je oplossing kunnen bieden voor je nekklachten en nekpijn.

Echter zoals altijd: ga voor een goed en volledig advies naar een professional! (denk aan een fysiotherapeut, slaap speciaalzaak, ergo theurapuet)

koeleman

koeleman

Leave a Replay

Over zitwigkussens.nl

We hebben sinds 2001 al duizenden mensen geholpen met het bereiken van hun gezondheidsdoelen. Vanuit die professionele aanpak hebben wij ons gespecialiseerd in kwalitatief hoogwaardige kussens die helpen een probleem op te lossen. 

Recent nieuws

volg ons

Dag aanbieding

Vandaag in de aanbieding

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit