McKenzie bij rug- en nekklachten.

Wij hebben ons gespecialiseerd in wigkussens. Hieronder vallen ergonomische zitkussens, balkussens, balanskussens, zitwigkussens, wiebelkussens en ergonomische slaapkussens. Uiteraard hebben we via ons netwerk van deskundigen het ultieme assortiment in kussens samengesteld. We hebben dit gedaan op basis van goede kwaliteit en het voorkomen of verhelpen en ondersteunen van aandoeningen zoals rugpijn, nekpijn, pijnlijke gewrichten, ADHD en algemene versterking van spieren

McKenzie is over de gehele wereld erkend als toonaangevende behandelmethode van rug-, nekklachten en klachten. De meeste mensen verlichten hun pijn door het uitvoeren van de basis McKenzie oefeningen. Hierbij kunt u gebruik maken van een McKenzie lendenrol of cervicale rol. Deze hebben miljoenen mensen wereldwijd geholpen met het behandelen, verlichten en voorkomen van hun lage rug- en nekpijn.

Vergoedingen door de verzekering van deze therapie vorm

McKenzie therapie valt onder fysiotherapie en wordt dan ook vergoed als fysiotherapie door de verzekering. Maar de allergoedkoopste manier om ermee aan de slag te gaan is door het bestellen van zelfhulp kussens van McKenzie, zoals lendekussens, lenderollen, zitwigkussens of andere rugkussens.

Hoe weet ik of McKenzie therapie iets voor mij is?

Zijn de volgende dingende van toepassing? Heb je pijn in je nek, rug of schouder of van andere gewrichten? Ben jij op zoek naar een behandelmethode die wetenschappelijk bewezen is en snel werkt om je pijn te verlichten. Bovendien gericht is op duurzaam resultaat en die zich richt op specifieke oefeningen die je zelf kunt doen?

Dan is McKenzie therapie iets voor jou. Het doel hiervan is om jouw klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen en om te zorgen dat ze in de toekomst niet terug komen. Natuurlijk begin je altijd met de juiste rugkussens van McKenzie. Je kunt ook een McKenzie behandeling gaan doen. Wat centraal staat bij McKenzie behandelingen is het leren van oefeningen om je pijn zelf weg te nemen en je herstel te versnellen. Ook besteed je aandacht aan je bewegingen en houding in je dagelijks leven.

De McKenzie-therapie gaat uit van symptomen zoals pijn. Pijn kan verergeren, verminderen of zelfs helemaal verdwijnen als u een bepaalde houding of positie aanneemt of (herhaalde) bewegingen uitvoert. Stel, u heeft een hernia. Tijdens onze diagnose kijken we welke beweging de pijn vermindert of de klacht centraliseert. Centralisatie wil zeggen dat de uitstraling naar armen of benen vermindert en dat de pijn zich ‘terugtrekt’ naar uw lage rug (zie onderstaande afbeelding). De door ons voorgestelde beweging kunt u thuis oefenen. U kunt zo actief met uw klachten aan de slag.  De pijn in uw rug kan soms tijdelijk toenemen. Als dit het geval is, kan dat een gunstig teken zijn voor uw herstel.

McKenzie Lendenrol dik 13 cm

Het McKenzie Instituut.

Het Internationale McKenzie Instituut is een stichting, geregistreerd in Nieuw Zeeland. Het doel van het Instituut is het wereldwijd promoten van het beoordelen, behandelen, onderwijzen en coachen van patiënten met musculoskeletale aandoeningen. Deze filosofie en behandelmethode, ontwikkeld door Robin Anthony McKenzie, zijn wereldwijd bekend als de McKenzie Methode® van Mechanische Diagnose en Therapie® of MDT.

Zowel voor diagnose als therapie gebruikt McKenzie echter geen pathologisch-anatomisch model maar een classificatie model, gebaseerd op de symptomatologie van de patiënt en stelt daarna vast welke oefeningen en adviezen voor het dagelijks leven van de patiënt gegeven kunnen worden.

Doel van deze benaderingswijze is de patiënt onafhankelijk van therapie en therapeut te maken, en de kans op terugkeer van het probleem aanzienlijk te verkleinen. De zelfwerkzaamheid van de patiënt staat hierbij centraal.

 

koeleman

koeleman

Leave a Replay

Over zitwigkussens.nl

We hebben sinds 2001 al duizenden mensen geholpen met het bereiken van hun gezondheidsdoelen. Vanuit die professionele aanpak hebben wij ons gespecialiseerd in kwalitatief hoogwaardige kussens die helpen een probleem op te lossen. 

Recent nieuws

volg ons

Dag aanbieding

Vandaag in de aanbieding

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit