McKenzie Lendenrol dik 13 cm

Over rugkussens

Mijn fysio vertelde me dat een rugkussen goed voor me is.

als jke actief en comfortabel wil zitten is een rugkussen een uitkomst. Een rugkussen voorkomt rugpijn en biedt een ergonomische zithouding. Een orthopedisch rugkussen stimuleert een juiste houding. Veel fysiotherapeuten bevelen ergonomische rugkussens aan omdat deze kussens zorgen voor een goede zithouding zprgem en rugklachten helpen te voorkomen.

Rugsteun overal nodig?

Je kent het wel, je zit in de auto maar je zit (zeker tijdens langere ritten) niet helemaal lekker. Heb je al eens gedacht aan een lendesteun? Vaak helpt dit al met het verbeteren van de zithouding en voorkomt het een stramme pijnlijke rug. Wij bieden speciaal hiervoor de beproefde McKenzie rugkussens aan. Veel gebruikers zweren bij de bijna magische werking van deze kussens. Ze verlaten het huis bijna nooit zonder. De McKenzie methode wordt veel ingezet tegen nekklachten, en tegen rugpijn. De methode is beproefd en werkt voor veel mensen. een aantal professionele producten uit de McKenzie collectie zijn rug en lendesteun kussens.

 

Onze rugkussens helpen ter preventie én behandeling van rugklachten en rugpijn. Fysiotherapeuten raden het gebruik van een goed rugsteun aan wanneer u rugpijn of rugklachten ervaart. Met de juiste rugsteun wordt een correcte en anatomische zithouding bevordert. De rugkussens in ons assortiment bieden optimale ondersteuning van uw rug en wervelkolom. Elke rugsteun in ons assortiment is uitvoerig door onze specialisten onderzocht waardoor u zeker weet dat u het juiste en meest optimale rugkussen bestelt.

Rugkussens

De meeste rugkussens zijn gemakkelijk mee te nemen en kunnen op verschillende plaatsen gebruikt worden. Een rugkussen kan onder meer gebruikt worden voor in de auto, op een bureaustoel, eetkamerstoel of zelfs op de bank.

Belangrijk

Hebt u rugklachten? Laat u altijd goed voorlichten door een arts, fysiotherapeut of ergotheurapeut. Ondanks dat wij zeer goede resultaten hebben gezien bij onze klanten kan het onjuist behandelen van rugklachten leiden tot verslechtering. Een rugkussen is daarom ook een hulpmiddel en nooit een volledige remedie.

Vullingen van rugkussens

Veelal bevatten de kussens lucht of een vorm van schuim. Net als reguliere kussens. Het verschil met ergonomische kussens is uiteraard de versteviging op de juiste locaties en de specifieke vorm. 

Lucht

Het Airgo Rugkussen Togu ondersteunt actief omdat het kussen gevuld is met lucht, de druk wordt niet gestopt, maar geeft actieve steun. Het kussen neemt de vibratie van de rugwervel op en ondersteunt het bovengedeelte van het lichaam. Beter gezegd het promoot de actieve ontspanning van de spieren, met andere woorden: actief en toch ontspannen zitten!

Is een lang kussen niet wat u zoekt, dan is een opblaasbare lendensteun mogelijk een ideaal hulpmiddel om de gewenste houdingscorrectie te verkrijgen.

Schuim

De D-rol van Mckenzie wordt vaak geadviseerd aan mensen met rugklachten. Het rugkussen is speciaal ontworpen voor kantoor- en eetkamerstoelen. De McKenzie D-rol draagt bij aan een goede houding tijdens het zitten. en word vaak geadviseerd aan mensen met rugklachten. Het rugkussen is speciaal ontworpen voor kantoor- en eetkamerstoelen.

Voor ouderen, kinderen en voor mensen die een beperkte lordose hebben en daardoor de normale rollen niet kunnen verdragen zijn er plattere varianten zoals de slimline. Deze passen perfect in eetkamerstoelen, bureaustoelen of autostoelen. 

In ons uitgebreide assortiment vindt u verschillende rugkussens waarmee u rugklachten kunt voorkomen waaronder een wiebelkussen (gevuld met lucht), wigkussen, rugsteun auto, een stuitkussen en nog veel meer.  We hebben op basis van verschillende deskundigen een kwalitatief goed assortiment samengesteld waar we u graag mee kennis laten maken. 

Verder lezen over rugpijn: 

 

Gratis verzending

Bestellingen boven € 75

Niet goed geld terug garantie

30 dagen niet goed geld terug

Alleen de hoogste kwaliteit

De beste fabrikanten

100% Veilig afrekenen

iDeal / PayPal / MasterCard / Visa